Poziv za sjednicu Odbora 07.01.2010.godineRedovna sjednica Odbora UPND - 04.06.2009.Proširena tematska sjednica 08.05.2009.Redovna sjednica Odbora UPND - 07.04.2008.Redovna sjednica Odbora UPND - 27.02.2008.
 
 
UPND-Home
O nama
•  Riječ predsjednika
•  Istorijat
Zadaci i djelatnost
Organi
Propisi
Korisni linkovi
Kontakti
Arhiva sjednica Odbora UPND
Pristupnica
Galerija slika

Prijava za članove



 

Zaboravili ste podatke?
Servisi za članove

Istorijat

UPND - Udruženje prometnika naftnih derivata je strukovno udruženje  prometnika naftnim derivatima sa područja Federacije  Bosne i Hercegovine.
Udruženje je formirano u okviru Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, a u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji (''Službene novine F BiH'' br. 35/98 i 34/03 ).

Asocijacija prometnika naftnim derivatima je osnovana 29.07.1999. godine.
Na samom početku svoga djelovanja  asocijacija je bila organizirana kao Sekcija.
Uvažavajući činjenicu da je u međuvremenu, ovoj asocijaciji pristupio veliki broj pravnih lica koji se bave prometom naftnih derivata, od početka 2009.godine, Sekcija je nastavila svoj rad pod nazivom Udruženje.

Danas,  nakon 10 godina svoga postojanja,  bez skromnosti možemo konstatovati da je ovo Udruženje  snažan faktor u praćenju i predlaganju poboljšanja zakonske regulative, ali i mjesto gdje se stiču informacije i rješavaju važna pitanja iz naftnog sektora Federacije BiH. 

Udruženje broji preko 50  aktivnih članica.
Svoje mjesto u društvu najboljih pronašli su svi oni koji su baveći se ovim poslom koji zahtjeva učestvovanje u svim savremenim tokovima današnjice, shvatili da im to niko sistematski nije omogućio.
Prepušteni sami sebi potražili su izlaz u strukovnom povezivanju.

Svi oni koji smatraju da svoje interese mogu ostvariti pod okriljem  ove asocijacije, ustvari dobivaju mjesto u društvu najboljih.

 

 
 
 
 
 
 
Home |

Copyright © 1999 - 2008 Privredna / Gospodarska komora Federacije BiH -  All rights reserved
design and development DWS and DSD Feb 2008